Викрадення Богданова замовили Генштаб Росії та ФСБ - Грицак

Викрадення Богданова замовили Генштаб Росії та ФСБ - Грицак

Укрінформ
Замовниками викрадення відомого блогера, екс-офіцера Федеральної служби безпеки Російської Федерації є Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії.

Про це повідомив на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У СБУ є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території РФ – платня організатору за викрадення людини. Організатор викрадення – завербований два роки тому росіянами підприємець, колишній депутат Харківської облради (за інформацією СБУ, його прізвище Розсуха В.В. - Ред.). Замовники викрадення - Головне управління Генштабу ВС РФ та ФСБ Росії", - сказав Грицак.

Він повідомив, що співвиконавці викрадення, які мали перевезти Богданова через кордон, – двоє громадян України - затримані. Прокуратура, поліція та СБУ вже встановили весь ланцюг злочинної схеми.

Грицак зауважив, що це вже не перший замах на життя Іллі Богданова. Зокрема, торік у лютому співробітники СБУ затримали кілера, який мав застрелити його з гвинтівки. Завербований ФСБ зловмисник був засуджений до 8,5 років позбавлення волі. 

Раніше Грицак розповів, що СБУ отримала інформацію про те, що Богданова планують переправити до РФ, а після допиту - вбити. Було створено оперативну групу, яка була відправлена до Харкова і звільнила колишнього офіцера ФСБ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-