Швидкість VS Якість – чим невдоволені кияни?

Швидкість VS Якість – чим невдоволені кияни?

Аналітика
Укрінформ
У Києві швидко відреагували на снігопад, який накрив місто у неділю. Але швидкість ще не означає якість. Про що забули комунальні служби?

Емоції від першого снігу у киян відійшли – і захват від швидкого прибирання головних доріг комунальними і дорожніми службами змінився критикою на їхню ж адресу. Кияни в мережі активно висловлюють невдоволення, що комунальники впоралися далеко не всюди – і щоб  дістатися на роботу, подекуди треба добре потренуватися у балансуванні на льоду, з яким не всі успішно справляються.

Найбільш об’єктивний показник якості зимового прибирання: статистика травматизму. Так от: до травмпунктів Києва внаслідок ожеледиці упродовж 13-15 листопада усього звернулися 293 людини, з них 8 дітей. За три дні звернень у травмпункти госпіталізувати довелося 55, але дітей серед них немає, - повідомили Укрінформу у Департаменті охорони здоров’я КМДА. Яким був травматизм від ожеледі в минулому році – таку звітність у КМДА, на жаль,  не зберегли. Але для порівняння, у 2014-му, наприклад, на ранок 26 листопада за ті ж три дні ожеледиці в міські травмпункти звернулися більше ста людей, - повідомляв «Вечірній Київ». Так в чому, запитується, прогрес?

Ти сюди не ходи – ти туди ходи

За спостереженнями кореспондентів Укрінформу, що мешкають на лівому березі, - у цій частині Києва комунальні служби дійсно спрацювали пристойно: дороги звільнені від снігу, кучугур на узбіччях немає, до зупинок громадського транспорту не треба якось вигадливо підбиратися і навіть тротуари розчищенні. А от правий, «офіційний» столичний берег, як не дивно, справляється значно гірше – наприклад, величезна зупинка маршруток західного напрямку на м. «Нивки» так і залишилась «непоміченою» комунальними службами, а, приміром, тротуари в районі м. «Героїв Дніпра» розчищені тільки «для виду» – ходити можна лише вузесеньким клаптиком, призначеним лише для одного, від чого міні-затори виникають і у пішоходів. 

А от на що нарікали кияни у Фейсбуці:

Складати оди комунальникам ще зарано

Після очищення доріг черга дійшла нарешті і до прилеглих частин. 15 листопада «Київавтодор» відзвітувався, що з самого ранку від снігу автодорівці почали прибирати наземні пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту та тротуари, які ними обслуговуються.

Над цим працювали 46 бригад з ручного прибирання та техніка підприємств корпорації «Київавтодор». У вівторок зранку такі роботи провели на вул. Ревуцького, вул. Оноре де Бальзака, вул. Миколи Драгоманова, бульв. Володимира Висоцького, вул. Набережно-Луговій, вул. Пушкінській, вул. Тростянецькій, просп. Петра Григоренка, Харківському шосе, просп. Володимира Маяковського, площі Перемоги, просп. Оболонському, вул. Білицькій, просп. Степана Бандери, просп. Науки, бульв. Лесі Українки, просп. Перемоги, вул. Верхній Вал, вул. Введенській, вул. Мостицькій, вул. Новокостянтинівській, вул. Маршала Гречка та на інших ділянках вулично-дорожньої мережі міста, зокрема на мостах і шляхопроводах.

Згодом працювала і нічна зміна - 177 одиниць техніки, зокрема 36 снігоочисних машин, 31 трактор зі спеціальним обладнанням, 3 снігонавантажувача, а також грейдера та самоскиди задіяли дорожники, аби забезпечити ефективну роботу. Упродовж ночі роботи тривали на вул. Ревуцького, вул. Анни Ахматової, вул. Кіровоградській, просп. Перемоги, Повітрофлотському просп., вул. Івана Мазепи, просп. Валерія Лобановського, біля пологового будинку № 5, вул. Лаврській, вул. Саксаганського, вул. Жилянській, вул. Великій Васильківській, вул. Антоновича та інших. З вулично-дорожньої мережі міста було вивезено 3455 т снігу.

Зараз можна починати хапатися за голову – а що ж буде з іншими вулицями, які автодорівці не обслуговують? Синоптики запевняють, що у четвер-п’ятницю температура стане плюсовою, а значить ожеледь нас довго не мучитиме. Можливо, комунальні служби теж трохи на це розраховують – бо, як кажуть, навіщо платити, чи ж то прибирати більше? Безумовно, вони цього разу впоралися відчутно краще, ніж це бувало у попередні роки, але склалося враження, що про дещо і деінде вони просто забули, або не поспішали братися.   

Юлія Горбань, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-