Сироїд каже, що на освіту треба більше грошей

Сироїд каже, що на освіту треба більше грошей

Укрінформ
Освіта в Україні завжди фінансувалася за залишковим принципом, але саме вона є питанням національної безпеки.

Про це заявила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд під час парламентських слухань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Освіта у нас, як і наука завжди перебували у так званому гуманітарному блоці, який фінансувався і підтримувався за залишковим принципом. Але на моє переконання, освіта, особливо середня, - це питання національної безпеки: від того, що ми вкладемо в середню освіту, наскільки якісними будуть вчителі, наскільки якісними будуть підручники, залежить в принципі, чи ми будемо мати державу і яка ця держава буде", - сказала Сироїд.

На її переконання, фінансування освіти, особливо шкільної, має постійно збільшуватися.

Що стосується вищої освіти, то, за словами віце-спікера парламенту, наразі найбільше завдання - повернення науки до освіти, бо розділення вищої освіти і науки - "це спадок тоталітаризму, коли з університетів забирали мислення, залишаючи повторення".

"Уся наука світу зосереджена на університетах", - зауважила вона.

Сироїд також підкреслила, що професійно-технічну освіту в Україні теж наразі фактично зруйновано, зокрема "на данину моді економістам та юристам".

"Я думаю, що мода на юристів та економістів минула і потрібно повертатися до того, чого реально потребує держава", - наголосила віце-спікер ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-