Президент підписав закон щодо працевлаштування випускників вишів

Президент підписав закон щодо працевлаштування випускників вишів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає право на першочергове зарахування до медичних і педагогічних вишів за держзамовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менш як трьох років у сільській місцевості.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Зокрема, законом надається право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів за державним замовленням особам, які уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років у сільській місцевості або селищах міського типу. Держава забезпечує відповідним випускникам безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм", - зазначається у повідомленні.

Водночас документом встановлено, що випускники ВНЗ вільні у виборі місця роботи, крім випадків, передбачених законом.

Цей законодавчий акт сприяє приведенню законодавчих та інших нормативних актів у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадян на працю, а також норм щодо заборони примусової праці, визначених Конвенціями Міжнародної організації праці №29 «Про примусову чи обов'язкову працю», «Про скасування примусової праці» №105.

Закон набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Як повідомлялося, закон № 1662-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» був прийнятий Верховною Радою 6 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-