Прем'єр про захмарні платіжки Київенерго: це начебто помилка, але дивна

Прем'єр про захмарні платіжки Київенерго: це начебто помилка, але дивна

Укрінформ
Кабінет міністрів України доручив Київській міській державній адміністрації та ПАТ "Київенерго" розібратися із завищеними у два-три рази платіжками за опалення.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене поінформували, що у Києві люди отримали платіжки за опалення з якимись неадекватними баснословними цифрами. Я доручив віце-прем'єру Кістіону розібратися. Це начебто помилка, але якась вона дуже дивна, коли хтось намагається розхитати ситуацію, з'являються платіжки з подвоєними-потроєними цифрами", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що Київська міська державна адміністрація та ПАТ "Київенерго" мають швидко виправити ситуацію, а також принести вибачення громадянам.

"Будемо вважати, що це помилка, але я просив би, щоб таких помилок з боку надавачів послуг не було. Я попереджаю: якщо ми бачимо, що такі речі відбуваються, ми будемо дуже жорстоко карати, мова може йти про кримінальну відповідальність за виставлення рахунків по неадекватним цінам", - підкреслив Гройсман.

Він нагадав, що в Україні діє система субсидіювання та розстрочення комунальних платежів для тих, хто не отримує субсидії.

"Ці компенсації є абсолютно реальними. Коли ми бачимо, що хтось виставляє вдвічі-втричі збільшувати ціну, це викликає серйозні запитання", - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-