"Золотий" Романчук дочекався адвоката, але суд відклали на завтра

Укрінформ
Центральний районний суд міста Миколаєва по обіді 10 листопада продовжив дослідження письмових і відеодоказів  у справі екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд у справі обвинувачуваного Миколи Романчука може продовжити розгляд справи, оскільки на засіданні вже присутній адвокат обвинувачуваного», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

Вона також зазначила, що захисники подали судовій колегії документи, які свідчать про поважні причини їх відсутності на ранковому засіданні.

Після цього судова колегія перейшла до продовження досліджень письмових та відеодоказів кримінальної справи. Щоправда, через технічні проблеми перегляд відео обшуку в кабінеті Романчука був неможливим, тому суд зробив перерву до 11 листопада.

Зауважимо, що вранці 10 листопада жоден з п'яти адвокатів Романчука не з'явився на судове засідання, пославшись на зайнятість в інших судових процесах. Натомість суд розцінив це як навмисне затягування справи і пригрозив Романчуку, що якщо до 14.00  його адвокати не прибудуть, то йому буде призначено безплатного захисника, як того вимагає закон.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 90 тис. дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ми тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-