Адвокати

Адвокати "золотого" Романчука не прийшли до суду

Укрінформ
Жоден з п'яти адвокатів екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого судять за хабар, не з'явився у судове засідання 10 листопада. Суд розцінив це як навмисне затягування справи.

Про це стало відомо під час чергового судового засідання Центрального райсуду міста Миколаєва у справі Романчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки жоден з п'яти адвокатів обвинувачуваного Миколи Романчука не з'явився на судове засідання, то суд розцінює це як навмисне затягування розгляду справи з боку захисників», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

Вона також пригрозила Романчуку, який прибув сам, що якщо до 14.00 10 листопада його адвокати не прийдуть в суд, то йому буде призначено безплатного захисника, як того вимагає закон.

Наразі у суді оголошено перерву.

Варто зауважити, що захист Романчука здійснює київська адвокатська фірма.

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 90 тис дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ми тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-