Тука про пенсії переселенцям: Намітилися позитивні зміни

Тука про пенсії переселенцям: Намітилися позитивні зміни

Укрінформ
Питання виплати пенсій для вимушено переселених пенсіонерів і пенсіонерів на непідконтрольних українській владі територіях, можливо, зрушило з місця і робоча група в Мінську досягла певних позитивних домовленостей. 

Про це заявив у четвер заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час прес-конференція на тему «Ризики подальшої ізоляції: законопроект про тимчасово окуповані території», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні матиму певну інформацію. Я чув, так, досить обережно, дипломатичною мовою, було сказано, що відчуваються якісь позитивні зміни в роботі гуманітарної групи. Зокрема, питання пенсійного забезпечення - воно стоїть в гуманітарній групі", - сказав Тука.

Він додав, що дотепер жодна зі сторін не запропонувала дієвий механізм реалізації прав громадян на отримання пенсій на тимчасово окупованих територіях. Урядовці також не висловлюють свої позиції щодо цього питання.

"Жодного разу ані в офіційних розмовах, ані в приватному спілкуванні з урядовцями будь-якого гатунку я не бачив, не чув про якусь позицію щодо спеціальних дій стосовно невиплат пенсійного забезпечення. Кожного разу це питання постає під час Мінських переговорів", - сказав Тука.

Заступник міністра пояснив, чому пенсіонери потрапили у ситуацію з неможливістю поновлення пенсійних виплат.

"На жаль, так трапилося, попри те, що надворі 21 сторіччя, в роботі Пенсійного фонду ще й досі практично всі матеріали носять паперовий вигляд. Кожна людина-пенсіонер має так звану персональну справу, яка фактично є набором документів в паперовому вигляді. Під час тих подій, коли Україна втратила тимчасовий контроль над певною територією, всі ці архіви персональних справ залишилися на непідконтрольних територіях", - пояснив Тука.

Як відомо, наразі Пенсійний фонд не обслуговує окуповані території.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-