Кириленко: Пишу диктант тому, що українська мова потребує підтримки

Кириленко: Пишу диктант тому, що українська мова потребує підтримки

Укрінформ
У День української писемності та мови, 9 листопада, на Українському радіо традиційно, вже вшістнадцяте, писали радіодиктант національної єдності. Ця акція потребує підтримки і популяризації, оскільки відстоювання мови рівнозначне відстоюванню України і її національної безпеки.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, який узяв участь у написанні XVІ  радіодиктанту національної єдності, в розмові з журналістами. 

"Пишу диктант тому, що українська мова потребує підтримки. В тому числі й публічної. Мова - це одне із завдань для України зараз. Може, комусь це видасться дивним, але українська мова - на передньому фронті боротьби взагалі за Україну і за нашу національну безпеку. Це питання національної ідентичності, без якої не може бути суверенітету і територіальної цілісності. Де була і є українська мова - там є суверенітет. Де її зневажали, не поважали і розтоптували - там і суверенітет зараз тимчасово втрачений. Тобто це жорстко взаємопов'язані питання. І пора вже всім зрозуміти - і політикам, і державним діячам, - що таке легковажне ставлення до мовної теми означає легковажне ставлення до проблеми національної безпеки України", - підкреслив Кириленко.

Віце-прем'єр відповів, що це його другий диктант. Він писав торік, і тоді це було в Київському національному університеті ім. Т.Г.Шевченка. Торік, сказав Кириленко, написав на 10 з мінусом. Цього разу очікує, що результат буде не гірший. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-