МЗС вимагає від Росії негайно допустити до Панова консулів

МЗС вимагає від Росії негайно допустити до Панова консулів

Укрінформ
МЗС України висловлює протест у зв'язку з недопуском консулів до незаконно затриманого в Криму і переміщеного до Росії громадянина України Євгена Панова і вимагає надати йому негайно консульський захист.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з недопуском консульських посадових осіб до громадянина України Євгена Панова, незаконно затриманого в серпні ц.р. на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і пізніше переміщеного на територію Росії", - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що, за інформацією адвоката, Панова примусили написати заяву про відмову від представлення його інтересів консульськими посадовими особами України, тим самим позбавивши нашого громадянина права на консульський захист.

"З огляду на зазначене, вимагаємо від російської сторони забезпечити дотримання прав громадянина України Панова, негайно допустити до нього консульських посадових осіб України відповідно до міжнародних зобов’язань Російської Федерації, передбачених Віденською конвенцією про консульські зносини та Консульською конвенцією між Україною та РФ в частині забезпечення реалізації права консульських посадових осіб на зустріч із затриманими громадянами", - заявляє МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство також закликало міжнародне співтовариство, міжнародні організації у сфері прав людини, правозахисні організації Росії дати оцінку кричущим фактам порушень російською стороною прав утримуваних в Росії громадян України та продовжити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою їх найскорішого звільнення та повернення в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопад адвокати Євгена Панова Ольга і Дмитро Дінзе не змогли потрапити до свого підзахисного в Лефортово, куди українця таємно вивезли російські спецслужби з Криму.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня була затримана група "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Ігор Котелянець, брат Євгена Панова, розповів Кримській правозахисній групі подробиці про тортури, якими українця змусили себе обмовити. Адвокати УГСПЛ заявили про те, що їм вдалося отримати підтвердження, що Євгена Панова дійсно катували. Експерти КПГ виявили протиріччя в заявах ФСБ Росії, які можуть свідчити про можливу фальсифікацію цієї справи. Українець в Лефортово не отримав більшу частину передач і листи від родичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-