Марині Порошенко у Словенії вручили сертифікат на ліки для дітей

Марині Порошенко у Словенії вручили сертифікат на ліки для дітей

Фото
Укрінформ
Словенська фармацевтична компанія KRKA передала дружині Президента України Марині Порошенко сертифікат на медикаменти вартістю 240 тисяч гривень для дитячої лікарні Миколаєва.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"У рамках офіційного візиту Президента України до Республіки Словенія дружина Глави держави пані Марина Порошенко спільно з Посольством України в Словенії домовилися про благодійну допомогу Україні від провідної словенської фармацевтичної компанії KRKA", - йдеться у повідомленні.

Зокрема у рамках соціальних проектів, які провадить компанія «KRKA», дружині Президента України вручили сертифікат на передачу медикаментів вартістю 240 тисяч гривень. Серед них - антибіотики, засоби для лікування гострих запальних захворювань дихальних шляхів, гормональні та протигрибкові препарати.

«Уже найближчим часом надана фармацевтична продукція буде передана в Миколаївську обласну дитячу лікарню, яка щодня обслуговує близько 150 маленьких пацієнтів. І я переконана, що ці ліки допоможуть якнайшвидше одужати нашим дітям та суттєво полегшать роботу українським лікарям», - зауважила Марина Порошенко.

Також дружина Президента України відвідала університетський реабілітаційний центр «Соча», де ознайомилася із діяльністю дитячого відділення, який надає комплексну реабілітацію з використанням найсучаснішого обладнання для дітей з порушеннями нервової системи, опорно-рухового апарату, а також пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

У ході розмови з директором Центру Робертом Цугель, дружина Президента подякувала його працівникам за те, що у 2014-2015 роках у цьому закладі проходили реабілітацію українські військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО. Марина Порошенко особливо відзначила допомогу дитячого відділення центру «Соча» в лікуванні та протезуванні 10-річної Наталії Лафазан, яка отримала поранення під час обстрілу Маріуполя у серпні 2015 року.

Сторони домовилися про напрацювання спільної програми навчання українських реабілітологів, спеціалістів з лікувальної фізкультури, психологів та логопедів для їх  подальшого залучення до надання додаткових послуг в інклюзивних школах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-