Україна має повний цикл виробництва ракет, кращих за російські - Турчинов

Україна має повний цикл виробництва ракет, кращих за російські - Турчинов

Укрінформ
Україна має повний цикл виробництва бойових ракет - від розробки корпусу, бойової частини ракетного палива до пускової установки і системи управління, які за якістю перевершують російські аналоги.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню Lb.ua розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Відновлення ракетобудівної галузі, дійсно - одна з тем, якими я безпосередньо займаюся. І це не красива агітка, а необхідність. Без цього ми не зможемо захищати свою країну. І тут є серйозний результат. Ми сьогодні почали виробляти українські ракети, всі складові елементи яких виробляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва!» - сказав він.

Турчинов зазначив, що останні випробування показали не просто високу якість українських ракет, але й те, що вони кращі від російських аналогів.

«Це важливо. Виробництво ракети - це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще й тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни», - підкреслив він.

За словами секретаря РНБО, Україна сьогодні відновлює втрачені позиції держави, що володіє сучасними ракетними технологіями.

«Ядерного потенціалу у нас сьогодні немає. Але ми робимо ставку на сучасні військові технології, які, може, і не можна порівняти з ядерною зброєю, але дають можливість ефективно захищати себе», - сказав Турчинов і додав, що в Україні на сьогодні ведуться різні розробки в галузі ракетобудування, у тому числі й секретні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-