Без спецконфіскації не буде грошей на оборонку - Турчинов

Без спецконфіскації не буде грошей на оборонку - Турчинов

Укрінформ
Державне оборонне замовлення у 2016 році залишилося без основного джерела забезпечення у зв'язку з тим, що Верховна Рада досі не проголосувала закон про спецконфіскацію, завдяки якому уряд планував наповнити спецфонд.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "Лівий берег" розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

"Сьогодні в оборонному комплексі виникла велика проблема. Фінансування оборонного замовлення у 2016 році гірше, ніж у 2014, а ви пам'ятаєте, в яких умовах ми працювали. В уряді подумали, що депутати відповідально віднесуться до своєї роботи й записали основну частину фінансування державного оборонного замовлення за рахунок спецфонду, а спецфонд повинен був наповнюватися за рахунок спецконфіскації (заарештованих коштів оточення Януковича). Вже 2016 рік добігає кінця, а закон про спецконфіскацію досі не ухвалений. У результаті державне оборонне замовлення залишилося без основного джерела забезпечення", - сказав він.

В той же час Турчинов зазначив, що у державному бюджеті на 2017 році Кабінет міністрів України передбачив витрати на оборону на рівні 5% від внутрішнього валового продукту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-