Суд повернув за ґрати сепаратиста, який намагався втекти до Росії

Суд повернув за ґрати сепаратиста, який намагався втекти до Росії

Укрінформ
Сепаратист Єгор Логвінов, затриманий на кордоні при спробі втекти до Росії після звільнення з Харківського СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн, на засіданні Київського райсуду Харкова звернувся до Захарченка і Плотницького з проханням відпустити всіх українських полонених.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Логвінов прямо на суді, де йому обирають запобіжний захід, звернувся через ЗМІ до Захарченка і Плотницького з проханням відпустити всіх українських полонених", - зазначила Дубовик.

За її словами, суд задовольнив клопотання прокурора і призначив Логвінову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави.

Логвінову, як стало відомо, закидають ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) - з санкцією 3 роки у в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 жовтня Київський райсуд Харкова залишив під вартою з можливістю внесення застави за 206,7 тис. грн. організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року Єгора Логвінова і Спартака Головачова.

13 жовтня Спартак Головачов вийшов під заставу.

31 жовтня близько 17.00 під заставу вийшов і Єгор Логвинов, а вже о 21.00 його затримали прикордонники і співробітники СБУ на україно-російському кордоні. При собі він мав лише довідку про звільнення, опору не чинив.

Вранці 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримано більше 60-ти людей, включаючи лідерів захоплення, в тому числі, - Єгора Логвінова. Він пробув у Харківському СІЗО більше двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-