Звільнений під заставу харківський сепаратист намагався втекти в РФ

Звільнений під заставу харківський сепаратист намагався втекти в РФ

Укрінформ
Звільненого напередодні ввечері з СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн з електронним браслетом сепаратиста, прихильника федерализаици України Єгора Логвінова через кілька годин затримали на кордоні з Росією.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник прес-служби Харківського прикордонного загону майор Олександр Трохимець.

"Чоловік затриманий на кордоні з Росією близько 21:00. Прикордонники помітили його поруч з прикордонною смугою, він йшов пішки в бік російського села Журавлівка", - зазначив Трохимець.

За його словами, при собі чоловік мав лише довідку про звільнення: "Інших документом або грошей при ньому не було".

"Затриманий за участю співробітників СБУ чоловік вчора ж переданий правоохоронцям Дергачівського райвідділу. Його долю буде вирішувати Дергачівський райсуду", - додав Трохимець.

Як сказала кореспондентові Укрінформу прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, Логвинову вже оголошено підозру за ст. 109 КК України.

"Сьогодні ж йому буде обрано запобіжний захід. Ця стаття входить у перелік злочинів, за якими підозрюваним передбачена безальтернативни запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - пояснила Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 жовтня 2016 року після внесення застави в 206,7 тис. грн з Харківського СІЗО вийшов антимайданівець Спартак Головачов - один з організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року.

Тоді ж прокуратура Харківської області заявила про намір оскаржити рішення суду щодо Логвінова і Головачова.

Колишній голова ХОДА, а нині глава Адміністрації Президента України Ігор Райнин у спілкуванні з журналістами в Харкові сказав, коментуючи ситуацію з Головачовим і Логвиновим, про необхідність внесення змін до "закону Савченко".

Рано вранці 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепартистами. На місці затримано більш ніж 60 чоловік, включаючи лідерів захоплення, в тому числі, - Єгора Логвінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-