На іномовлення держава за рік не дала жодної копійчини - Стець

На іномовлення держава за рік не дала жодної копійчини - Стець

Укрінформ
Мультимедійна платформа іномовлення України, запуск якої відбувся 1 жовтня 2015 року, незважаючи на прийнятий закон, і досі існує на волонтерських засадах.

Про це заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець під час сьогоднішнього засідання Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики.

"На цей момент, незважаючи на те, що депутати проголосували за Закон "Про систему іномовлення України" в кінці минулого року, з державного бюджету на цей проект не виділено жодної гривні чи жодної копійки", - сказав Стець.

Він додав, що все, що зроблено, - всі мовні версії, весь продукт - це "певна волонтерська історія".

"Чи можна це робити? Можна. Але тоді ми віддаємо контроль контенту явно не в руки держави. З огляду на ризики, які зараз є перед державою, цього робити не можна. Сподіваюсь, що коли буде прийматися бюджет, це буде враховано", - наголосив міністр.

Як зазначалося, англомовна редакція в рамках Мультимедійної платформи є пріоритетною. І, як запевнив Юрій Стець, вже через 3 місяці після початку фінансування вона буде мовити 24 години на добу.

"Думаю, що навіть до часу, коли ми отримаємо фінансування, ми все-таки запустимо англомовну редакцію, оскільки треба виконувати закон", - пообіцяв він.

Міністр зазначив також, що новий формат бюджету буде розглядатися на найближчому засіданні уряду, і висловив сподівання, що платформа таки отримає фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-