Стець запевняє, що документи на Суспільне будуть готові до січня

Стець запевняє, що документи на Суспільне будуть готові до січня

Укрінформ
Усі нормативно-правові документи, що стосуються реформи системи Суспільного мовлення в Україні, мають бути готові до кінця року.

Про це в середу на засіданні уряду заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не бачу жодних перепон, чому міг би бути зірваний процес реформування системи Суспільного мовлення в Україні. До кінця року точно всі нормативно-правові документи будуть закриті", - сказав Стець.

На його думку, в держбюджеті мають бути чітко прописані всі видатки, пов’язані з реалізацією проекту.

"Більше перепон немає. З 1 січня має на повну потужність запрацювати проект під назвою суспільне телебачення та радіомовлення України. Думаю, на наступному засіданні ухвалюватимемо усі постанови Кабміну", - зазначив Стець.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд має намір підтримувати створення суспільного телебачення в Україні. Він доручив міністру інформаційної політики Юрію Стецю опрацювати питання щодо Суспільного телебачення спільно із членами парламентського комітету з питань свободи слова.

Напередодні генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови телекомпанії. Аласанія пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом конкурсу "Євробачення" та бюджетом майбутнього Суспільного мовника. За його словами, Мінфін урахував бюджет "Євробачення" в бюджет НСТУ на 2017 рік. "Себто від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн витрат на "Євробачення", 250 млн грн відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку - 193 млн грн", - зазначив Аласанія.

За його словами, цього вкрай недостатньо на перебудову 32 "застарілих морально, фізично і технічно підприємств". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-