Оновлена комісія при МІП займеться мовленням в АТО і Криму

Оновлена комісія при МІП займеться мовленням в АТО і Криму

Укрінформ
Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення у новому форматі - з представників МІП, МТОТ та Нацради - опікуватиметься зоною АТО, Кримом і прикордонними областями України.

Про це заявив у четвер член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Нацрада сьогодні ухвалила рішення про закриття робочої групи з питань розвитку телерадіомовлення Херсонської області та організації мовлення на Крим. Вона вже не працюватиме. Ми об'єднуємо зусилля з Міністерством інформаційної політики і Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб задля співпраці в рамках однієї комісії. Це новий формат. І відтепер ця комісія буде опікуватися не тільки зоною АТО, а й Кримом і прикордонними областями України, які найбільше потерпають від російської пропаганди, зокрема, як Харківська та Одеська", - сказав Сергій Костинський.

Член Нацради, а відтепер - і представник її в переформатованій та оновленій комісії уточнив, що вже завтра планується зустріч представників обох міністерств і Національної ради з тим, щоб вирішити, де будуть проводитися засідання - в Нацраді, в МІП чи в Укрінформі, - визначити порядок денний, план дій, загальні завдання.

"Взявши за основу ту роботу, яку ми провели щодо розробки проекту стратегії (Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію АР Крим), маємо підготувати аналогічну стратегію розвитку телерадіомовлення для АТО та інших регіонів. І паралельно забезпечувати реалізацію всіх проектів, які зараз тривають, - це будівництво веж, надання дозволів на тимчасове мовлення і так далі", - пояснив Костинський. 

Він наголосив, що потужність комісії відтепер зростає.

"Я думаю, що вплив цієї комісії на процеси в зоні АТО та інших регіонах посилиться. І це буде системна робота, тому що комісія дотепер була більше зосереджена на питаннях АТО, Нацрада, хоч і брала участь у комісії як її член, але мала свою робочу групу - щодо питань Криму. Нині ми об'єднуємо зусилля заради того, аби вирішувати питання комплексно, системно, з плануванням на декілька років", - підкреслив член Нацради. 

За його словами, впродовж тижня було підготовлено порядок денний, у п'ятницю його мають ухвалити. І вже з наступного тижня комісія запрацює.

"Але, звичайно, робота наша не переривалася ані на день. Нічого в АТО не стояло на місці, не чекало, коли переформатується комісія. Все працювало, дозволи на тимчасове мовлення надавалися, прорахунок частот відбувався і так далі. Тобто мається на увазі, що змінюється сама методологія управління цими процесами. За рахунок об'єднання зусиль, більш потужною командою ми зможемо брати на себе більше роботи", - сказав Костинський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня було ухвалене рішення про переформатування Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовленняю створеної при МІП. Її співголовами стали: міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш та голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-