Карпюка і Клиха до московського суду з Грозного не везтимуть - Фейгін

Карпюка і Клиха до московського суду з Грозного не везтимуть - Фейгін

Укрінформ
Незаконно засуджених у Росії українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха до Москви на засідання Верховного суду, де слухатиметься апеляція на їх вирок, не доправлять.

 Вони братимуть участь у судовому засіданні по відеоконференцзв'язку з Грозного, повідомив у своєму Twitter адвокат Марк Фейгін.

«Карпюка і Клиха до Москви у Верховний Суд не доправлять. Вони братимуть участь по відеоконференцзв'язку з Грозного. Залу не побачать», - повідомив він. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Верховному суді РФ слухатиметься апеляція на вирок українцям Карпюку і Клиху, яких засудили в Росії за обвинуваченням в участі в бойових діях на стороні чеченських сепаратистів в 1990-х роках.

Раніше народний депутат Верховної Ради Надія Савченко приїхала до Москви на слухання у справі Карпюка і Клиха.

Лідер Української національної асамблеї (УНА) Микола Карпюк був затриманий в Росії в березні 2014 року. Українського журналіста Станіслава Клиха затримали у вересні 2014 року на території РФ.

У травні 2016 року Верховний суд Чечні ухвалив їм вирок - обидва визнали винними в участі в бойових діях на стороні Республіки Ічкерія в 1990-х і засудили до 22,5 і 20 років колонії відповідно. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а їх визнання були отримані російським слідством під тортурами.

У лютому 2016 року російська правозахисна організація "Меморіал" визнала Карпюка і Клиха політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-