Кабмін до січня закупить препарати для замісної терапії на 13 мільйонів

Кабмін до січня закупить препарати для замісної терапії на 13 мільйонів

Укрінформ
Цього року уряд планує закупити на 13 млн грн препаратів для проведення замісної терапії.

Про це у вівторок під час зустрічі з головою підрозділу з управління грантами Глобального фонду Марком Едінгтоном заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Після тривалої перерви вже у цьому році за державні кошти буде здійснена закупівля препаратів для проведення замісної терапії на 13 млн грн", - сказав Розенко.

Він зауважив, що, за останніми даними, близько 9 тисяч українських громадян є учасниками програми замісної підтримувальної терапії.

Розенко також нагадав, що у проекті Держбюджету на 2017 рік планується суттєво збільшити фінансування програм протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу та гепатитів в Україні.

"Це наш ідеологічний вибір. Це не просто наші міжнародні зобов'язання, які взяла на себе Україна. Ми це робимо, насамперед, для тих людей, які зіткнулися із цими тяжкими захворюваннями і потребують нашої допомоги", - зазначив віце-прем'єр.

Розенко висловив подяку Глобальному фонду за надання фінансової та консультативної підтримки у боротьбі зі СНІДом та туберкульозом в Україні.

"Ми високо оцінюємо не лише фінансовий внесок, а й величезну консультативну, дорадчу, гуманітарну допомогу, яка надається і Глобальним фондом, і іншими міжнародними організаціями", - наголосив він.

Марк Едінгтон, у свою чергу, відзначив прогрес, якого досягла Україна у боротьбі з розповсюдженням ВІЛ/СНІДу та туберкульозу та запевнив у подальшій підтримці Глобальним фондом зусиль України у цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-