Горбатюку дали зосередитися виключно на

Горбатюку дали зосередитися виключно на "справах Майдану" – Єнін

Укрінформ
Генпрокурор реорганізував Департамент спецрозслідувань, аби не відволікати його очільника Сергія Горбатюка від розслідувань "справ Майдану".

Про це сказав у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Беручи до уваги надзвичайно високий суспільний інтерес, було прийнято рішення сприяти подальшому ефективному розслідуванню цих злочинів. І з відання пана Горбатюка просто забрали інші злочини, які ним розслідувались, щоб не відволікати його увагу від розслідування злочинів на Майдані", - зазначив він.

Єнін додав, що півроку тому Департамент спецрозслідувань, який очолює Горбатюк, було посилено 250 фахівцями для сприяння його ефективній роботі.

"Розслідування злочинів на Майдані є одним з ключових пріоритетів генпрокурора і, беручи до уваги високі запити українського суспільства щодо ефективнішого розслідування, ще півроку тому пану Горбатюку були надані всі затребувані ним сили та засоби. Його було посилено 250 людьми, йому було надано всю необхідну організаційну техніку, створено спільну слідчу групу із залученням представників громадськості та іноземних держав", - зазначив заступник генпрокурора.

Коментуючи скарги Горбатюка на норми закону про спеціальну процедуру досудового розслідування, Єнін зазначив, що прокурор зобов'язаний виконувати закон, незважаючи на те, вважає він його правильним чи ні.

"Якщо закон дозволяє ту чи іншу процедуру, то прокурор зобов'язаний слідувати цьому закону, а не висловлювати коментарі", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко реорганізував Департамент спеціальних розслідувань, який займався "справами Майдану".

Як поінформували у відомстві, для завершення досудового слідства і передачі в суд "великої кримінальної справи" стосовно екс-президента Віктора Януковича та його найближчого оточення було створено Управління з розслідування злочинів, до якого увійшло 63 співробітники.

У Генпрокуратурі запевнили, що Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником Департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. За цим департаментом залишається розслідування та передача до суду справ щодо Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-