ГПУ передала до суду справу

ГПУ передала до суду справу "діамантового" Корнійця

Укрінформ
Генеральна прокуратура передала до суду кримінальне провадження проти колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, відомого як "діамантовий прокурор".

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер вже колишнього працівника органів прокуратури у вимаганні та отриманні від директора та власника одного із суб’єктів господарювання, що надавало послуги населенню у сфері вивезення побутових відходів, частини статутного фонду товариства та у подальшому – систематичного вимагання та отримання коштів від здійснення ним підприємницької діяльності", - йдеться в повідомленні.

За даними досудового розслідування, вказані злочини скоєно особою з використанням свого службового становища на посаді керівника одного з структурних підрозділів прокуратури м. Києва із залученням до злочинних дій свого близького родича.

"Всупереч намаганням сторони захисту затягнути досудове розслідування, прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті", - зазначають в ГПУ.

Як пише Тиждень.ua, йдеться про отримання Корнійцем частки в компанії "Ніколсан", яка займається вивезенням сміття, і щомісячних "відкатів" з її прибутку. Він підозрюється у вимаганні (ч.4 ст.189) і підробці документів (ч.3 ст.358).

Разом з Корнійцем у цій справі як співучасник підозрюється його сестра Лариса Прокопенко.

30 вересня ГПУ повідомила, що у колишнього прокурора є 10 днів на ознайомлення з матеріалами цієї справи, після чого воно піде в суд.

Нагадаємо, колишній начальник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 6 липня 2015 року в результаті спецоперації ГПУ та СБУ за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Обом затриманим повідомлено про підозру у одержанні хабара. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський райсуд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 3 млн грн для Шапакіна і 3 млн 200 тис. грн – для Корнійця. Обоє прокурорів внесли застави і вийшли на волю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-