ГПУ завершила досудове розслідування щодо Корнійця та його сестри

ГПУ завершила досудове розслідування щодо Корнійця та його сестри

Укрінформ
Генеральна інспекція внутрішніх розслідувань та безпеки Генпрокуратури України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та його сестри Лариси Прокопенко у так званій сміттєвій справі.

Про це інформує прес-служба відомства. 

"Генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України 17.08.2016 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні від 29.01.2016 за підозрою О. Корнійця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) КК України та Л. Прокопенко - кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 358 КК України та надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як інформує ГПУ, у зв’язку з переховуванням підозрюваних від органів слідства, неприбуття на неодноразові виклики до слідчого та неповідомлення про місце свого перебування, 07.09.2016 досудове розслідування у кримінальному провадженні було зупинено, на цей час місце перебування підозрюваних встановлено, у зв’язку з чим досудове розслідування відновлено.

Крім того, враховуючи, що сторона захисту ухиляється від ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання сторони обвинувачення та стороні захисту встановлено строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 10.10.2016, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Печерський районний суд м.Києва за клопотанням слідчих ГПУ 9 вересня наклав арешт на майно Лариси Прокопенко.

Генпрокуратура просила арештувати майно Прокопенко в рамках досудового розслідування у «сміттєвій справі»: Корнійцю закидають те, що він заволодів часткою у ТОВ «Компанія «Ніколсан» (займається вивезенням сміття) з використанням свого службового становища. Частку оформив на свою сестру Прокопенко, як на підставну особу.

8 серпня цього року Корнійцю повідомили про підозру у вимаганні та підробці документів, як організатору злочину, Прокопенко - як спільнику. За таким переліком статей передбачено позбавлення волі на 7-12 років з конфіскацією майна. Відтак прокуратура звернулася до суду з проханням накласти арешт на майно Прокопенко, клопотання задоволено у повному обсязі.

Серед арештованого, як встановила Леся Іванова для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", зокрема, дві квартири в Києві та Обухові, низка транспортних засобів та низка земельних ділянок на Київщині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-