Гройсман просить готуватися до сюрпризів погоди

Гройсман просить готуватися до сюрпризів погоди

Укрінформ
Представники місцевих органів влади, попри те, що синоптики обіцяють м’яку зиму, мають бути готові до погіршення погодних умов у будь-який момент.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на селекторній нараді з питань готовності підприємств до осінньо-зимового періоду 2016/17 року та стану призначення населенню житлових субсидій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не зважаючи на те, що сьогодні повідомив Гідрометеоцентр про те, що буде м’яка зима, ви ж знаєте, що будь-які періоди можуть давати ті чи інші сюрпризи, тому я закликаю усіх на місцях бути готовими до цього», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що газ, електроенергія в Україні є у необхідній кількості, тому лякати громадян та спекулювати на цій темі не варто. Опалювальний сезон там, де він ще не розпочався бо температурний режим це дозволяє, буде розпочатий, і люди мерзнути не будуть.

Прем’єр-міністр наголосив, що для себе головним показником вважає не готовність до опалювального сезону у цифрах та відсотках, а в тому, чи тепло та затишно українцям у своїх домівках.

Він запевнив, що усі родини, які потребують державної підтримки, свої субсидії обов’язково отримають. Водночас влада на місцях має постійно пояснювати людям, що варто зберігати енергію та теплоенергію, бо платити за відкриті кватирки дуже дорого. Кожний має зрозуміти, наголосив Гройсман, що чим більше вдасться зберегти тепла, тим більше держава зможе заощадити та більше допомоги виділити населенню.

"Що стосується субсидій. Система працює, єдине, що нам треба, - максимально залучити по соціальному захисту громадян. Ми справді думаємо про те, яким чином перерахувати громадянам економію, що буде досягнута за результатами опалювального сезону. Як тільки буде рішення, ми повідомимо громадян", - сказав Глава уряду.

Він нагадав, що розмір субсидій не залежить від того, скільки ресурсів було спожито.

"Що стосується перерахунків. Минулого року багато хто казав, що треба відкривати вікна, двері. Тоді буде більше субсидій. Це не так. Норми були штучно завищені. Я би просив, щоб на місцях людям пояснили: треба заощаджувати", - наголосив Гройсман.

Він ще раз підкреслив, що країна готова до опалювального періоду.

"Газ, електроенергія є в Україні у достатній кількості. Є 100% готовність розпочати опалювальний сезон, де він ще не був розпочатий, адже поки що температурні режими є прийнятними", - констатував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-