Прикордонники наближаються до

Прикордонники наближаються до "ювілейної" 700 відмови від хабарів

Укрінформ
Державна прикордонна служба України з початку року зафіксувала майже 700 випадків відмови прикордонників від неправомірної вигоди.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

"З початку року ми зафіксували майже 700 відмов наших військовослужбовців від неправомірної вигоди. Якщо порівняти з минулим роком, то це в 2,5 рази більше. Я вважаю, що це достатньо великий показник того, наскільки дієві заходи, які проводять управління внутрішньої та власної безпеки", - сказав Назаренко.

За його словами, було проведено майже 2200 перевірок порядку несення служби. "За отриманою інформацією мною було призначено 1780 розслідувань і перевірок. Якщо брати в цілому результати протидії корупційних проявів, то цього року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4017 осіб, звільнено з військової служби за негативними статтями - 784 особи, з них за службовою невідповідністю - 493, позбавлені військового звання - 31, за вироком суду - 16 осіб. 42 посадові особи понижені в тих посадах, які вони займали", - розповів він. 

Він зазначив, що у 1327 випадках військовослужбовців притягнуто до адміністративної відповідальності, за рішенням судів. У 174 випадках внесено відомості до єдиного реєстру відносно військовослужбовців.

"На сьогоднішній день за цей рік засуджено 36 осіб, крім того у 137 випадках нами до єдиного реєстру внесено і відомості щодо громадян, які намагалися дати хабар персоналу. 7 осіб вже притягнуто судом до адміністративної відповідальності, приблизно штраф до 8500 грн. Відносно 80 тих, які намагалися дати хабар персоналу, триває провадження. 50 проваджень було закрито Національною поліцією за малозначністю скоєного", - зауважив Назаренко. 

"З початку цього року зафіксовано юридично 26 випадків, спроб впливу на наших військовослужбовців. Якщо порівняти минулого року, то таких спроб було всього 6. Вони пов’язані: з застосуванням насильства - 12 випадків, перешкоджання виконанню службових обов’язків - 8, а також пошкодження особистого майна - 6 випадків", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-