Прикордонники дедалі частіше отримують погрози - Слободян

Прикордонники дедалі частіше отримують погрози - Слободян

Укрінформ
Активізація протидії злочинній діяльності на кордоні викликає спротив з боку представників організованних злочинних груп, тож прикордонники дедалі частіше отримують погрози.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян на прес-конференції в Укрінформі.

“Активізація протидії злочинній діяльності на кордоні викликає хвилю спротиву з боку представників організованних злочинних груп. Усе частіше це проявляється у погрозах нашому персоналу та навіть реальних агресивних діях. Лише впродовж попередньої доби сталося три такі випадки”, - сказав він.

За словами Слободяна, на ділянці Мукачівського загону офіцерові, який бере активну участь у питанні відсудження незаконно виділених вздовж кордону земель, зловмисники підпалили автомобіль. На ділянці Чопського загону інспектору, який активно протидіє переміщенню через кордон цигарок, пошкодили автомобіль та здійснили кілька постірілів по будинку, де він мешкає разом із сім’єю.

При цьому на Волині близько 20 людей здійснили спробу блокувати прикордонників, щоб звільнити контрабандистів, які намагалися пронести товари у Білорусь. Стосовно останнього випадку учора по гарячих слідах Нацполіція та прокуратура за участю співробітників оперативно-розшукового відділу Держприкордонслужби затримали двох місцевих мешканців, які входили у цю групу. Наразі їм пред’явлено обвинувачення у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронних органів чи члену громадського формування) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) Кримінального кодексу України. Уже сьогодні суд має обрати підозрюваним запобіжний захід.

“Незважаючи на будь-які дії з боку злочинних елементів, Державна прикордонна служба продовжуватиме вживати усіх необхідних заходів із забезпечення надійної охорони державного кордону та протидії організованій злочинності”, - наголосив прес-секретар.

Слободян також поінформував, що загалом за час операції “Кордон 2016”, яка розпочалася наприкінці квітня, затримано 1186 порушників держкордону, понад 2800 порушників прикордонного режиму та 214 незаконних мігрантів. Крім того, на державному кордоні за цей час виявлено майже 40 тонн контрабандного спирту, понад 1,9 млн пачок цигарок, майже 250 кг бурштину, 42 кг наркотичних засобів та 218 одиниць зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-