Безробітні також можуть отримати субсидію - Мінсоцполітики

Безробітні також можуть отримати субсидію - Мінсоцполітики

Укрінформ
Українці, які декларують нульові доходи, також можуть отримати субсидію.

Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

«Громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу з безробіття, студентам денної форми навчання враховують фактичний розмір доходу. Громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, але не отримують допомогу з безробіття, враховують один прожитковий мінімум. Тим, хто не перебуває на обліку в центрі зайнятості і свої доходи декларує як нульові, ставимо два прожиткових мінімуми - так стимулюємо громадян показувати доходи», - сказав Музиченко.

Він також поінформував, що під час розрахунку субсидій не враховуватимуться сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, допомогу громадських та благодійних організацій, регресні виплати, вартість санаторно-курортного лікування, вартість ортопедичних засобів та засобів реабілітації, які отримано через Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, а також кошти осіб, отримані від участі в АТО.

«Під час призначення субсидій нинішнього року враховують доходи, отримані в минулому календарному році. Нараховані доходи, за винятком податку з доходів фізичних осіб. Не виключається військовий податок, профвнески. Наприклад, якщо вам нарахували 2 тисячі гривень, із цієї суми ви платили 350 гривень податку на доходи фізичних осіб, то в розрахунок візьмуть 1650 гривень. Ідеться про середні показники», - додав Музиченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-