У

У "Борисполі" затримали бойовика "ДНР" з Бразилії

Фото
Укрінформ
В аеропорту "Бориспіль" у четвер затримали громадянина Бразилії, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР" та вербував для них найманців.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. 

"Встановлено, що з вересня 2014 року по травень 2015 року іноземець перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" 1-ї бригади "ДНР".  Виконував при цьому функції керуючого ротою, є інструктором та розвідником. Також брав участь у бойових діях у районі с. Вергулівка, Первомайське, Горлівки, Старобешевого, боях під Дебальцевим і донецьким аеропортом", - йдеться у повідомленні.

Він також виконував роль інструктора батальйону "Призрак" у районі Алчевська. Формував з іноземців, переважно бразильців, батарею 120 мм мінометів 1-го батальйону 1-ї бригади "ДНР". Здійснював неодноразові розвідувальні походи на позиції Збройних сил України та коригував артилерійський вогонь по українських позиціях.

"4 жовтня прокуратура міста Києва отримала дозвіл на його затримання з метою доставки до суду для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вербувальника затримали в аеропорту одразу після його прибуття в Україну з Бразилії. Йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України", - додали у прокуратурі.

Затримували бразильця-бойовика співробітники столичної прокуратури та Головного управління СБ України у Києві та Київській області. 

Наразі із підозрюваним проводяться слідчі дії.

Фото: прокуратура Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-