Злочини Майдану: екс-беркутівець Шаповалов визнає не всі обвинувачення - адвокат

Злочини Майдану: екс-беркутівець Шаповалов визнає не всі обвинувачення - адвокат

Укрінформ
Колишній боєць харківського "Беркуту" Віктор Шаповалов вибачається перед потерпілими за те, що не зміг упередити злочини, скоєні його товаришами по службі 18 лютого 2014 року в Києві. Проте він не визнає своєї вини в інкримінованих йому тяжких наслідках, спричинених перевищенням владою або службовими повноваженнями.

Про це повідомив адвокат обвинувачуваного Ярослав Савчак в ефірі Громадського.

За його словами, вибачення Шаповалова було "суто людським", оскільки на засіданнях були присутні потерпілі.

"Віктор Шаповалов на кожному судовому засіданні, яких вже було близько десяти, просив вибачення у потерпілих саме за те, що він фізично перебував, і що він фізично не зміг упередити тяжкі наслідки, які мали місце", - сказав Савчак.

Адвокат також додав, що жоден із потерпілих не впізнав його підзахисного. У той же час Шаповалов визнає свою провину у другій частині обвинувачення, яка стосується незаконного поводження зі зброєю. За словами Савчака, колишній "беркутівець" дійсно мав у машині більше набоїв для табельної зброї, аніж йому належало мати згідно службових повноважень.

Нагадаємо, Подільський райсуд Києва 10 березня розпочав розгляд справи щодо екс-командира роти харківського підрозділу "Беркут" Віктора Шаповалова. Йому інкримінують перевищення службових повноважень, що призвели до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-