Отруєння алкоголем: метиловий спирт завозили з Росії - ДФС

Отруєння алкоголем: метиловий спирт завозили з Росії - ДФС

Укрінформ
Метиловий спирт, від якого померло 38 людей у кількох областях України, завозився з Росії.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Державної  фіскальної служби  України Сергій Білан.

"Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю», від якого вже померло 38 людей, встановлено. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації", - зазначив Білан.

За його словами, придбати метанол у вільному продажу неможливо. "У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку" - написав Білан.

У даний час також встановлений і допитаний водій, який перевозив спирт, повідомив перший заступник голови ДФС. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину. 

Загалом у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано більше п'яти тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю.

Посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. А саме у цю мить триває обшук й на зазначеному підприємстві.

"Крім того, організатор та двоє його пособників учора були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один пособник знаходиться під домашнім арештом", - нагадав Білан.

За оперативними даними Держпродспоживслужби, за  період з 21 по 30 вересня 2016 року в країні зареєстровано 77 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них 38 випадків завершилися летально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-