Суд відправив за ґрати організатора виробництва смертельної горілки

Суд відправив за ґрати організатора виробництва смертельної горілки

Укрінформ
Київський районний суд Харкова за клопотанням прокуратури обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 27-річного харків'янина, який підозрюється у виробництві смертельного сурогату, від якого на Харківщині загинули понад 20 людей.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Артур Оганнисян.

"Зловмиснику оголошено підозру у ч. 3 ст. 204 КК України "Незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння і загибелі людей" - з санкцією до десяти років позбавлення волі", - зазначив прокурор.

За його словами, зловмисник взятий під варту, тобто утримується в СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня були затримані організатор виробництва сурогатного алкоголю і три його посібники. Раніше затримані три господаря магазинів, які реалізовували цю продукцію: господиня чотирьох магазинів у Вовчанському районі заарештована з заставою в 275 тис. грн, а господарі магазинів у Харківському та Ізюмському районах відправлені під домашній арешт. Прокуратура оскаржуватиме ці рішення, так як просила для обох арешт або утримання в СІЗО.

За даними Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, у період з 21 по 29 вересня у Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Із загальної кількості потерпілих 25 людей померли. У Донецькій області зареєстровано 9 випадків отруєння, з них 5 померли. Також 5 осіб померли у Миколаєві. Всього зареєстровано 72 випадки отруєнь, з яких 35 призвели до смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-