Свідки обвинувачення у справі Кернеса

Свідки обвинувачення у справі Кернеса "нічого не бачили і не чули"

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави завершили допит свідків обвинувачення у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, які звинувачуються у викраденні, тортурах і погрозі вбивством на адресу двох активістів Євромайдану в січні 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Кернес був присутнім на суді. Допитували семеро свідків з боку обвинувачення. Усі свідки - співробітники "Макдональдсу", де, за словами потерпілих, відбувалися події по суті справи. Свідки показали, що "нічого не бачили і не чули". Допит закінчено", - відзначили в суді.

Слухання справи, додали в суді, перенесено на 24 жовтня.

"Адвокати Кернеса подали клопотання з приводу того, що постійні поїздки на суд до Полтави погано впливають на стан здоров'я підзахисного. Суддя прийняв клопотання", - додали в суді.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня суд у справі Кернеса в Полтаві перенесли на 26 вересня в зв'язку з тим, що йому зробили операцію в Ізраїлі.

11 липня Кернес також не з'явився на засіданні в Полтаві через операцію.

На суді Кернес і його охоронці не визнають вину. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

28 квітня 2014 року Кернеса було тяжко поранено під час пробіжки Бєлгородським шосе. Снайперською кулею у нього пробито легені і печінку, зачеплено хребет. 29 квітня він літаком був відправлений до Ізраїлю, де йому зробили кілька операцій з рекомендацією продовжувати оперативне лікування. Кернес пересувається в інвалідному візку. На минулих виборах його знову обрано Харківським міським головою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-