Добкіну і Кернесу

Добкіну і Кернесу "шарманка про переслідування" не допоможе - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що обшуки, які були проведені у Харкові, готувалися два місяці.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців Альфи СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові. Мета - вилучення документів, які мають стати основою справи про розкрадання 650 га харківської землі організованим злочинним угрупованням Добкіна-Кернеса", - зазначив Луценко.

Прокурор наголосив, що «стара шарманка про політичні переслідування» не допоможе.

«Вкрасти у міста 4 мільярди і поселити на елітних гектарах своїх родичів, друзів, потрібних політиків та правоохоронців - кримінальний злочин. І за нього буде відповідальність», - написав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня у Харкові за санкцією Печерського райсуду міста Києва пройшли обшуки у готелі "Національ", де мешкає Харківський міський голова Геннадій Кернес, а також у ряді департаментів Харківської міськради, чия діяльність пов'язана із земельними питаннями. У готелі у Кернеса - він підписав протокол обшуку - нічого не знайшли.

Сам Кернес на брифінгу в міськраді заявив про політичний характер обшуків, під час яких шукали "земельні" документи за період 2008-2010 рр., коли Кернес був секретарем Харківської міськради.

Запланований обшук у будинку народного депутата України, у минулому - мера Харкова Михайла Добкіна, не відбувся через статус народного депутата.

За заявою генпрокурора України Юрія Луценка, обшуки проходили у зв'язку з кримінальною справою відносно розкрадання 654 га землі у Харкові на суму 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-