Справа 2 травня: слідчі встановлюють снайперів, що стріляли в Одесі - Луценко

Справа 2 травня: слідчі встановлюють снайперів, що стріляли в Одесі - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що група слідчих встановлює особи снайперів, які стріляли 2 травня 2014 року в Одесі на площах Грецька та Куликове поле.

Луценко констатував, що слідство в поточному році значно просунулось у встановленні осіб, що у ході масових заворушень використовували зброю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже встановлено багато учасників подій... Крім одного снайпера, знаємо всіх, хто стріляв на Грецькій. Слідчі зараз встановлюють особистість учасника, який стріляв з даху зі снайперської гвинтівки. Уже знаємо, хто давав команду захоплювати Будинок профспілок, встановили і будемо судити також тих, хто метав коктейлі Молотова як з одного, так і з іншого боку. Ці люди будуть притягнуті до відповідальності і засуджені очно або заочно", - сказав Луценко.

Генпрокурор уточнив, що 23 вересня зустрінеться з представниками ООН, які говорять про можливість залучення європейських фахівців для повної і об'єктивної експертизи з цього питання.

Як відомо, Будинок профспілок в Одесі 2 травня 2014 року був захоплений прихильниками "антимайдану", з його даху снайпери стріляли по євромайданівцях. Обидві сторони кидали пляшки з займистою речовиною. В ніч на 3 травня у будівлі спалахнула пожежа, внаслідок якої загинуло близько 40 осіб: частина з них розбилася, стрибаючи з вікон 4-5 поверхів, частина отруїлася димом та невідомим газом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-