Відомі всі винуватці трагедії 2 травня в Одесі – Луценко

Відомі всі винуватці трагедії 2 травня в Одесі – Луценко

Укрінформ
Прокуратура встановила особи тих, хто керував людьми при захопленні Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року, і буде притягати їх до відповідальності.

Про це заявив на брифінгу в Одесі генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми встановили, хто приймав рішення і давав публічну команду захоплювати Будинок профспілок, заносити туди паливно-мастильні матеріали, барикадувати його тощо. Хто вів стрільбу з даху захопленого Будинку профспілок. Одна з цих осіб загинула, друга буде притягуватися по спеціальній процедурі заочного засудження", - зазначив генпрокурор.

Також він наголосив, що вже відомі і будуть притягнуті до відповідальності за процедурою очного чи заочного засудження ті, хто кидав "коктейлі Молотова" з обох сторін.

За його словами, експерти, які залучалися до розслідування, висунули кілька версій щодо загибелі людей в захопленому Будинку. "Є версії про те, що вони задихнулися від газу, є версії, що перед цим вони попали під дії снодійного газу", - повідомив Луценко.

Завтра генпрокурор збирається зустрітися з представниками ООН, які говорять про можливість залучення європейських фахівців для повної і об'єктивної експертизи з цього питання.

Як відомо, Будинок профспілок в Одесі 2 травня 2014 року був захоплений прихильниками "антимайдану", з його даху снайпери стріляли по євромайданівцям. Обидві сторони кидали пляшки з займистою речовиною. В ніч на 3 травня спалахнула пожежа, внаслідок якої загинуло близько 40 осіб: частина з них розбилася, стрибаючи з вікон 4-5 поверхів, частина отруїлася димом та невідомим газом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-