Жилін зареєстрував у РФ два підприємства за місяць до вбивства - ЗМІ

Жилін зареєстрував у РФ два підприємства за місяць до вбивства - ЗМІ

Укрінформ
Рівно за місяць до своєї загибелі лідер «Оплоту» Євген Жилін зареєстрував у Росії два підприємства.

Про це пише у вівторок «Газета. Ru».

Йдеться про ТОВ «Оплот» і ТОВ «Русь». Таким чином, пише видання, він хотів легалізувати свою охоронну діяльність на території Росії. За однією з версій слідства, Жиліна могли усунути конкуренти з охоронного бізнесу.

Як зазначає видання, свою суспільну і комерційну діяльність в Росії керівник руху «Оплот» Євгеній Жилін почав у 2014 році відразу після від'їзду з України. У червні 2014 року він зареєстрував у Москві міжрегіональну спортивно-патріотичну громадську організацію «Оплот». У Росії ця організація збирала гуманітарну допомогу для донецьких бойовиків.

У серпні 2015 року Жилін став засновником ще одного «Оплоту», який спеціалізувався на спортивній діяльності. «Євгеній відкрив кілька спортивних залів, у яких діти навчалися бойовим мистецтвам, — розповідає один з його знайомих. — Але окрім іншого і Євгеній, і його товариші, які мали бойовий досвід, нерідко залучали для охорони різних заходів. Також їх послугами користувалися бізнесмени. Але все це було напівлегально».

За словами співбесідника, Жилін хотів легалізуватися на ринку охоронних послуг.

У серпні 2016 року, за даними ЄДРЮО, він зареєстрував разом зі своїми бізнес-партнерами з Підмосков'я два підприємства. Перше — ТОВ «Оплот», в якому співзасновниками стали Анатолій Орбан, Андрій Алексахін і Андрій Блінников (у всіх частка 25%).

Друге — з цими ж засновниками — ТОВ «Русь». Згідно зі статутним документом, обидва підприємства мали вести діяльність в сфері права.

За даними джерел «Газети.Ru», у правоохоронних органах зараз перевіряється версія про те, що Жиліна могли убити конкуренти з охоронного бізнесу. «Його бійці займалися перевезенням грошей, і цілком можливо, що він міг перейти комусь дорогу, — розповідає джерело в правоохоронних органах. — Або він міг не поділити щось зі своїми бізнес-партнерами. Слідство зараз відпрацьовуватиме всі версії».

Бізнес-партнер і соратник Євгенія Жиліна Анатолій Орбан від спілкування із ЗМІ категорично відмовився.

Як повідомлялося, Жилін був убитий увечері 19 вересня в ресторані «Ветерок» в селищі Гори-2 на Рубльово-Успенському шосе. У Жиліна в ресторані була призначена зустріч, на яку він приїхав разом зі своїм соратником Андрієм Козаром. «Оплотовці» сіли за один із столиків. У цей момент до них підійшов чоловік і відкрив по них вогонь з пістолета. Жилін був убитий на місці. Козар, що дістав два вогнепальні поранення, у тяжжкому стані опинився в лікарні.

Спочатку ЗМІ повідомили, що кілер був у гримі і з накладними вусами (він виглядав на 45 років, а одягнений був як тінейджер). У вівторок стало відомо, що кілерів було двоє — за даними джерела РІА «Новости», обидва зробили кілька пострілів у своїх жертв у ресторані «Ветерок», розташованому на території елітного підмосковного селища Гори-2, після чого відразу утекли на вкраденим автомобілем.

Слідчий відділ по місту Одінцово ГСУ СКР по Московській області порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 105 (вбивство двох і більш за осіб), а також ст. 222 (незаконний оборот зброї) КК РФ. Пріоритетною версією вбивства Жиліна Слідчий комітет РФ називає його комерційну діяльність. Крім того, в СК не виключають, що мотивом вбивства могли стати неприязні стосунки.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував ватажка "Оплоту" Євгенія Жиліна. У визначенні суду вказано, що 27 січня 2015 року підозрюваний оголошений в міжнародний розшук.

У серпні 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали в Харківській області членів диверсійної групи, яку координував і фінансував Жилін, а на початку вересня заблокували кілька банківських рахунків організації.

До 2010 року Жилін працював в управлінні міліції в Харківській області. Під час Революції гідності він і його організація "Оплот" брали активну участь в "антимайдані" в Києві, поставляли туди "тітушок", здійснили в Харкові і області кілька терактів, брали участь у захопленні адміністративних будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-