Справа проти Жиліна щодо фінансування терористів не закрита - джерело

Справа проти Жиліна щодо фінансування терористів не закрита - джерело

Укрінформ
Кримінальне провадження, відкрите слідчими Управління СБУ в Харківській області проти лідера організації "Оплот" Євгена Жиліна, підозрюваного у фінансуванні тероризму, не закрите, оскільки він оголошений у розшук.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіло джерело в УСБУ в Харківській області.

"Справу було відкрито влітку 2015 року. Проводилося досудове розслідування за фактом причетності Жиліна до фінансування терористів. У зв'язку з тим, що фігурант був відсутній на території України, його оголосили у розшук", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, у лютому 2014 року Жилін покинув Україну.

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 19 вересня у Підмосков'ї було вбито 40-річного лідера терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

28 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував ватажка "Оплоту" Євгена Жилина. В ухвалі суду вказано, що 27 січня 2015 року підозрюваний оголошений у міжнародний розшук.

У серпні 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали у Харківській області членів диверсійної групи, яку координував і фінансував Жилін, а на початку вересня заблокували кілька банківських рахунків організації.

До 2010 року Жилін працював в управлінні міліції в Харківській області. Під час Революції Гідності він і його організація "Оплот" брали активну участь в "антимайдані" у Києві, поставляли туди "тітушок", вчинили у Харкові та області кілька терактів, брали участь у захопленні адміністративних будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-