Парубій: Автокефалія є питанням державної безпеки

Парубій: Автокефалія є питанням державної безпеки

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що запорукою державної безпеки є єдність і автокефалія Православної Церкви в Україні.

Про це він заявив у суботу під час зустрічі з делегацією ченців одного з найдавніших монастирів великого релігійного центру Православної Церкви  - Святої Гори Афон, - секретарем монастиря Кутлумуш ієромонахом Хризостомом і ієродияконом Хризостомом,  які перебувають у Києві на запрошення Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості, повідомляє прес-служба ВР.

"Сьогодні в суспільстві йде жвава дискусія про надання автокефалії Православній Церкві в Україні. Це є питання не тільки релігійного характеру, але й питання національної безпеки", - сказав Парубій, зауваживши, що "нині, коли відзначається тисячоліття руського, тобто українського, чернецтва на Афоні, давня українська традиція отримує нове дихання", - зазначив Парубій.

Він нагадав, що у червні український парламент ухвалив Звернення до Патріарха Варфоломія щодо автокефалії Української Церкви, яке  "об’єднало залу і за нього проголосувала велика кількість депутатів", оскільки це питанням вже стало питанням національної безпеки.

За словами спікера парламенту, нині "миролюбній Україні доводиться захищати свою незалежність від біди, яка прийшла з російськими танками і стала великим випробуванням, адже відбувається агресія як військова, так і втручання у духовний простір".

Парубій наголосив, що Верховна Рада і світська влада не мають наміру втручатися, чи регламентувати релігійне життя, але виступають за те, щоб в Україні була єдина православна церква,  і парламент таким чином лише повторили молитви мільйонів українців, звертаючись до Патріарха Варфоломія.

У свою чергу гості подякували за прийом. Вони зазначили, що "у випадку з Україною Вселенський Патріархат керується найкращими помислами".

"Зараз ми молимося за Вас", - сказав ієромонах Хризостом додавши, що "автокефалія принесе Україні єдність і мир у суспільстві".

"Набувши автокефалїї – Україна стане повноправним членом церковної сім’ї", - зазначив ієродиякон Хризостом.

Насамкінець Парубій наголосив на важливості церковної єдності в Україні у нинішній непростий час та попросив афонських ченців підносити свої молитви за Україну.

Фото: Андрій Парубій, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-