Ситник сподівається, що Чаус - останній суддя, який втік завдяки імунітету

Ситник сподівається, що Чаус - останній суддя, який втік завдяки імунітету

Укрінформ
Голова НАБУ Артем Ситник сподівається, що суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус був останнім, хто скористався суддівським імунітетом для втечі.

Про це Ситник заявив журналістам у Києві у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я говорив про те, що був паспорт (Чауса. - Ред.) у нас і є паспорт закордонний, у нього була тільки можливість нелегально перетнути кордон, але ми були позбавлені можливості його затримати", - сказав Ситник. 

Він висловив сподівання, що це останній суддя, який скористався можливістю суддівського імунітету, адже 30 вересня імунітет судді у частині скоєння особливо тяжких і тяжких злочинів зникає, і вже питання зняття імунітету не стоїть.

Ситник додав, що стосовно Чауса планується використання можливості Інтерполу і міжнародного розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення. Одразу заарештувати суддю не вдалося через суддівський імунітет. 11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара. Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував його квартиру та автомобіль.

Тільки 6 вересня Верховна Рада проголосувала за арешт Чауса. Однак у той же день стало відомо, що Чаус втік. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Микола Чаус знаходиться в окупованому Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-