Холодницький назвав маршрути, якими міг втекти Чаус

Холодницький назвав маршрути, якими міг втекти Чаус

Ексклюзив
Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура у понеділок подасть до суду клопотання про обрання запобіжного заходу для судді Дніпровського райсуду Миколи Чауса.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Після вихідних звернемося до суду з клопотанням про обрання Чаусу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Потім оголосимо його у всеукраїнський розшук. Далі ініціюватимемо заочне засудження Чауса", - пояснив процедуру притягнення до відповідальності судді Холодницький.

Він додав, що для оголошення Чауса у міжнародний розшук потрібна достовірна інформація про те, що він перебуває закордоном. Водночас окупований Крим, де, за даними САП, наразі переховується Чаус, не можна вважати іноземною територією, оскільки таким чином ми легалізуємо претензії Росії на півострів.

Відповідаючи на запитання, яким чином Чаус потрапив до Криму, прокурор назвав три можливих шляхи його втечі: через кордон із Херсонською областю, через Білорусь або так зване "золоте кільце Росії" з подальшим перетином Керченської протоки.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення. 11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара. Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді Дніпровського райсуду Києва і відмовився арештувати його земельну ділянку і автомобіль матері. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Чауса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-