Митрополита Володимира довели до смерті - Луценко

Митрополита Володимира довели до смерті - Луценко

Укрінформ
У митрополита Олександра Драбинка 2013 році вилучили всі записи про історію хвороби Предстоятеля УПЦ МП Митрополита Володимира. Це вдалося встановити в ході розслідування справи про тиск на Володимира з метою змусити його зректися престолу на користь наближеної до Віктора Януковича людини (Антонія (Паканича - Ред.).

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформує LB.ua.

Як відомо, на допит у справі про позбавлення волі Олександра Драбинка, який був викрадений і утримувався з метою чинення тиску на Володимира, оскільки був єдиною наближеною до нього особою, викликався і народний депутат Вадим Новинський у статусі свідка. Однак, за словами Луценка, очна ставка між Драбинком і Новинським може вплинути на процесуальний статус останнього в цій справі.

"Це справа - проти Януковича. За даними слідства, саме Янукович віддав наказ колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку позбавити волі Блаженнішого Володимира, митрополита Драбинка з метою змусити покійного Предстоятеля Української правослоавной церкви Московського патріархату скласти повноваження на користь наближеною до Януковича особи", - зазначив Луценко. При цьому він додав, що Захарченко, Коряк і Янукович у даній справі оголошені в розшук і можуть бути засуджені заочно.

"Очна ставка (Новинського і Драбинка - Ред.) дійсно була. Драбинка вказує на речі, які можуть змінювати процесуальний статус народного депутата Новинського зі свідка на підозрюваного. За результатами допитів ще кількох важливих осіб ми будемо приймати рішення щодо цього. Будуть підстави - буде звинувачення", - додав генпрокурор.

При цьому він висловив жаль щодо появи заяви синодально-просвітницького відділу УПЦ МП, в якому виклик в Генпрокуратуру архієреїв УПЦ називається "тиском на служителів УПЦ з боку силових структур".

"Я не розумію, як люди, які вважали Блаженнішого митрополита Володимира найкращим главою церкви, сьогодні можуть виступати проти залучення до відповідальності тих, хто фактично доводив його до передчасної смерті. Коли я вийшов з тюрми, робив планову операцію в тій самій лікарні, де перед смертю перебував митрополит Володимир... Ми лежали на одному поверсі, а одному коридорі. Я ходив до нього - він був у тяжкому стані. Я бачив, що практично достроково довели до смерті... У Драбинка забрали всі медичні документи. Ви ж розумієте, як можна лікувати пацієнта", - підсумував Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-