"Земельні бої": жителі Святошинського провулку висунули вимоги до влади

Укрінформ
Жителі Святошинського провулку, 2, де наразі розгорнувся будівельний скандал з компанією "Київміськбуд", висунули свої вимоги до влади.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок активіст Олексій Дмитрієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаючись до влади від імені жителів нашого дому хочу сказати про наші вимоги. Одна з них - необхідно вжити заходів для того, щоб рішення про оренду землі "Київміськбудом" у нас скасували", - сказав Дмитрієв.

До інших вимог, за його словами, належить реалізація на спірній території соціального проекту - побудова дитсадка чи центру дитячої творчості, та побудова машиномісць для жителів провулку.

"Також ми просимо змінити умови виділення землі у частині цільового призначення, а саме: на даній території у відповідності з проектом, який був закладений від самого початку, здійснити соціальний проект - дитячий садок чи центр дитячої творчості. Також необхідно розширити території і зробити там машиномісця для жителів Святошинського провулку", - наголосив Дмитрієв.

Як зазначила голова громадської організації "Барви життя" Лідія Гончаренко, жителі Святошинського провулку, 2 мають намір і далі відстоювати територію під забудову у провулку на свою користь.

Як повідомлялося, будівельний скандал у Святошинському провулку розгорнувся ще у лютому 2016 року.

Мешканці виступили категорично проти будівництва ПАТ "ХК "Київміськбуд" 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів цього провулку, звести висотку хочуть на ділянці, яку раніше було виділено під будівництво дитячого садка, для чого навіть змінили адресу на вулицю Святошинську.

18 лютого жителі Святошинського провулку, 2 заявили, що їх побили "тітушки" забудовника.

Водночас у "Київміськбуді" наголосили, що будівництво у Святошинському провулку - законне. Були оприлюднені документи, що підтверджують законність робіт. Столична влада також заявила про законність будівництва.

6 вересня на будівництві знову сталися сутички.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 9 вересня сталася сутичка під офісом компанії "Київміськбуд" із застосуванням димових шашок.

У свою чергу через ці події "Київміськбуд" оголосив про безстроковий страйк і зупинку всіх своїх робіт, поки працівникам компанії нічого не буде загрожувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-