Київміськбуд оголосив страйк і зупиняє все будівництво

Київміськбуд оголосив страйк і зупиняє все будівництво

Укрінформ
ПАТ "ХК "Київміськбуд" оголосив про страйк і повне припинення всього свого будівництва у Києві у зв'язку з ситуацією на будівництві в Святошинському районі.

Про це йдеться в офіційній заяві "Київміськуду".

"Події, що відбулися сьогодні вночі та зранку під офісом "Київміськбуду", змушують нас іти на кардинальні заходи. Ми зупиняємо усе своє будівництво та оголошуємо страйк доти, доки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться", - йдеться у заяві.

У "Київміськбуді" вважають, що останні події на будівельному майданчику у провулку Святошинському, 2 та нинішні ранкові події в Печерському районі біля будівлі компанії є "рейдерською атакою", що вже призвела до жертв серед будівельників і могла завдати шкоди мирним громадянам, які живуть поблизу місць конфлікту.

"Київміськбуд" звертається до міністра внутрішніх справ, очільників поліції та народних депутатів негайно втрутитись у ситуацію та покарати винних.

"Боріться із корупцією та забудовниками, які роками порушують закон та обманюють тисячі українців, а нам, чесним, законослухняним підприємцям, які сумлінно приносять гроші у бюджет, дайте нормально працювати", - йдеться у заяві компанії. 

У "Київміськбуді" наголосили, що оголошений безстроковий страйк і зупинення будівельних робіт компанією триватиме до того моменту, поки їх працівникам "більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик".

Як повідомляв Укрінформ, сутички у Святошинському провулку, 2, де "Київміськбуд" хоче звести 25-поверхівку, тривають ще з 5 вересня. Увечері 8 вересня там сталася стрілянина.

9 вересня вранці до будівлі "Київміськбуду" у Печерському районі Києва прийшли приблизно 50 осіб. Із собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід в установу.

Поліція вжила заходів щодо силового розблокування будівлі. У відповідь активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ. У результаті двоє правоохоронців дістали тілесні ушкодження та перебувають у лікарняних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-