Під

Під "Київміськбудом" – сутички: поліція застосувала сльозогінний газ

Фото, відео
Укрінформ
Вранці п’ятниці під будівлею "Київміськбуду" відбулася акція протесту, у результаті якої сталися сутички з застосуванням димових шашок.

За словами очевидців, на Суворова, 4-6, прийшли люди, обурені забудовою на вулиці Святошинській у Києві. Як повідомляє "Українська правда", близько 9 ранку їх було два-три десятки.

"Спочатку вони стукали битами й кричали, але коли поліція оточила будівлю, у хід пішли димові шашки. Поліцейські застосували сльозогінний газ до тих, хто зчепився в бійці".

Коли поліція почала відкидати шашки назад у бік пікетувлаьників, ті кинулися урозтіч, у двори сусідніх будинків.

На місці події лишилися сліди від шашок.

Станом на 9:30 ситуація нормалізувалася. На місці працюють правоохоронці.

Нагадаємо, увечері 8 вересня у провулку Святошинському, 2, де "Київміськбуд" намагається звести 25-поверхівку, були сутички і стрілянина.

Активісти намагалися увірватися на територію будівництва, вони почали кидати піротехнічні засоби та димові шашки. У відповідь охоронці та працівники будівельного майданчику запалили шини.

Співробітники поліції втрутилися у конфлікт і врегулювали ситуацію.

Згодом представники цивільного корпусу "Азов" та місцеві мешканці, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію і планували залишитися на ніч, щоб її знову не зайняли.

Нагадаємо, будівельний скандал у Святошинському провулку розгорнувся у лютому . 

Мешканці виступили категорично проти будівництва ПАТ "ХК "Київміськбуд" 25-поверхового житлового будинку у дворі їх будинку. За словами жителів, звести висотку хочуть на земельній ділянці раніше виділеній під будівництво дитячого садка. Для цього навіть змінили адресу на вулицю Святошинську.

18 лютого жителі Святошинського провулку, 2 заявили, що їх побили тітушки забудовника.

Водночас "Київміськбуд" наголошує, що будівництва на вулиці Святошинській відбувається законно.

Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт.

6 вересня на будівництві у Святошинському провулку, 2 знову сталися сутички.

Столична влада заявляє, що будівництво 25-поверхівки ХК "Київміськбуд" у Святошинському провулку, 2, проти якого виступає місцева громада, – законне.

Фото: pravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-