Уряд не відмовиться від міжнародних закупівель ліків - Гройсман

Уряд не відмовиться від міжнародних закупівель ліків - Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів не має наміру відмовлятися від ідеї закупівлі ліків за бюджетними програмами міжнародними організаціями, оскільки це дає економію від 30 до 90 відсотків.

Про це під час години запитань до уряду заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що це (міжнародні закупівлі ліків - ред.) абсолютно правильний крок, більше того, я думаю, що багатьом це не подобається. Коли мова йде про закупівлю ліків від міжнародних організацій, у нас є економія від 30 до 90 відсотків. Розумію, що багато хто на цьому завжди грів руки, але так більше не буде. Доти, доки буде наш Кабінет міністрів, я думаю, і  парламент це буде підтримувати, ми не будемо відмовлятися від ідеї закупівель ліків міжнародними організаціями", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що проблема з постачанням ліків була, але на сьогодні постачання розблоковане, в тому числі і стосовно вакцин. 

"Але цього недостатньо, тому що було відставання, і  ми розблокували постачання минулого року. Зараз мова йде про те, щоб провести закупівлі 2016 року. Фактично зараз МОЗ балансує потребу, і ми будемо проводити далі закупівлі. Ми зараз маємо надолужити час, ми це розуміємо, і Міністерство охорони здоров'я цим займається", - запевнив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-