На Кабміні презентували інтерактивну мапу звалищ

На Кабміні презентували інтерактивну мапу звалищ

Фото
Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів презентував членам Кабінету міністрів проект запровадження сервісу "Інтерактивна мапа сміттєзвалищ".

Презентація відбулася на засіданні уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожний громадянин може зайти на сторінку екомапи (на сайті Мінекології - ред.), зареєструватися та залишити повідомлення про звалище, яке людина знайшла. Цю інформацію ми обов'язково опрацюємо", - сказав Семерак.

На його переконання, це дозволить інвесторам побачити ситуацію, який склад сміттєзвалища і шукати собі можливі інвестиційні проекти.

Семерак наголосив, що завдання міністерства дуже просте - очистити Україну від сміття та привести ситуацію із сміттєзвалищами до європейських стандартів.

Він зазначив, що області, через небажання керівництва визнавати реальні масштаби проблеми із сміттєзвалищами, не сприяли розробці цієї мапи, бо не подавали Мінекології інформацію про справжній стан звалищ. Поки що немає жодної області, яка б надала повну картину геолокації сміттєзвалищ.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (7 фото):

Фото: Анастасія Сироткіна, Укрінформ.

"Чесно кажучи, боляче говорити про Україну, яка перетворилася на смітник", -  охарактеризував Семерак сучасну ситуацію.

Як зазначив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, місцева влада має усі технічні інструменти для вирішення проблем звалищ на своїх територіях: "Я не бачу проблем, щоб місцева влада вирішила проблеми сміттєзвалищ – ніяких технічних проблем немає. Я займався рекультивацією одного зі сміттєзвалищ".

На його думку, місцева влада має можливості упорядкувати власні звалища. "Щоб об’єдналися усі причетні міністерства і допомогли з ліквідацією сміттєзвалищ. Хто з популістів хоче – можемо закріпити за вами полігони, покажете, як це треба робити. З вдячністю будемо прославляти ваш подвиг перед українськими громадянами", - сказав глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-