Е-декларації вже подали 118 посадовців - НАЗК

Е-декларації вже подали 118 посадовців - НАЗК

Укрінформ
У Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зареєстровано 816 користувачів та подано 118 декларацій.

Про це Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Система е-декларування працює, хоча потребує деяких технічних коректив. Станом на 6 вересня, вечір, у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зареєстровано 816 користувачів та подано 118 декларацій", - йдеться у повідомленні.

Водночас голова НАЗК Наталія Корчак зауважила, що наразі необхідні певні уточнення в частині кількості поданих декларацій, адже сьогодні до Реєстру подається 4 типи декларацій: щорічна, перед звільненням, уточнююча та кандидата на посаду.

"І уточнюючі декларації, і декларації кандидата на посаду можуть подаватися в різній кількості, в залежності від того, як часто особа бере учать в конкурсах, змінює фінансове становище - такі дані можуть змінюватись", -  зазначила вона.  

За словами Корчак, трапляються помилки декларантів при заповненні полів форми та збереженні заповненої з помилками форми в якості чернетки. Це пов’язано з тим, що технічно система не приймає декларацію з критичними помилками, але відповідно до розроблених стандартів роботи може зберігати такий "чорновий" варіант декларації.

У НАЗК також звертають увагу на те, що відсутність отримання повідомлення від системи і від НАЗК у персональному електронному кабінеті компенсована створеною системою HELPDESK, яка приймає запити від користувачів. Поки що зафіксовано близько 30 звернень від користувачів щодо неправильно вказаної електронної адреси, труднощів з реєстрацією та користуванням персональним е-кабінетом.

"Надання інформації про членство суб'єкта декларування в громадських організаціях та відсутність застосування таких атрибутів, як "не застосовується", "невідомо", "член сім'ї не надав інформацію", відповідно до проведеної технічної оцінки співробітниками Національного агентства, стане можливим протягом 2-х днів, як і завантаження декларації в машиночитаному форматі (АРІ)», - пообіцяла Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-