НСЖУ про Інтер: провокації та зловтіха щодо журналістів неприйнятні

НСЖУ про Інтер: провокації та зловтіха щодо журналістів неприйнятні

Укрінформ
У Національній спілці журналістів України засуджують напад на телеканал "Інтер", що спричинив пожежу та руйнування приміщень інформаційної служби.

Про це йдеться у коментарі першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка щодо ситуації навколо цього телеканалу, розміщеному на сайті спілки.

"Негідною в НСЖУ називають дискусію у журналістському середовищі, коли окремі колеги вважають прийнятними методи фізичної розправи над працівниками медіа", - йдеться у коментарі.

Очевидно, зазначає Томіленко, що редакційна політика телеканалу "Інтер" викликає дискусії і загалом у нашому суспільстві, і серед медіафахівців. Так само останнім часом актуалізувалось питання зовнішнього впливу на інформаційну політику. Але в країні є регулятор – Нацрада з питань телебачення і радіо, є правоохоронні служби, які мають ефективно реагувати на порушення законів телеканалом, якщо вони мають місце.

За його словами, до всього, тут знову постає питання захисту журналістів від насильства, який мають забезпечувати силовики. Зокрема, від таких провокацій і погромів.

"Надзвичайно обурює і та відверта зловтіха, яку демонструють окремі журналісти, обговорюючи погром на "Інтері". Ми зараз не говоримо про якість контенту, який продукує телеканал (хоча варто сказати, що "фронтові" інтерівські журналісти готують об’єктивні сюжети з передової). Ми говоримо про те, що нетерпимість серед журналістів – це якраз ті "стандарти", які нам і намагаються нав’язати в ході гібридної війни, що розв’язана проти України", - сказав Томіленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-