Антикорупціонерка з ГПУ приховала бізнес чоловіка з сином Януковича

Антикорупціонерка з ГПУ приховала бізнес чоловіка з сином Януковича

Укрінформ
Заступник начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Юлія Кулікова не задекларувала частину бізнесу чоловіка, зокрема, його частку у ТОВ "Білдінг Інвестментс Груп", що підконтрольне Олександру Януковичу, сину біглого екс-президента.

Про це свідчать дані декларації Кулікової за 2015 рік, пишуть "Наші гроші".

"Так, Юлія Кулікова задекларувала внесок чоловіка у ТОВ "Автолайн" розміром 30 тис. грн, натомість, частки у ТОВ "ВКФ "Дебют" та ТОВ "Білдінг Інвестментс Груп", сумарний розмір яких становить 78,1 тис. грн – у документі не прописала", - йдеться в публікації.

Зазначається, що статутний фонд хлібобулочного ТОВ "ВКФ "Дебют" становить 150 тис. грн. "Рівноправними власниками фірми є Володимир Куліков та його тесть – Володимир Усипенко. Раніше співзасновником був Володимир Ковалевський, якого називали людиною Бориса Колесникова, бо він очолював Нацагентство з питань підготовки та проведення в Україні фіналу Євро-2012", - пише видання.

Крім того, як повідомляється, ще один бізнес-актив Кулікова, не вказаний у декларації дружиною, – це ТОВ "Білдінг Інвестментс Груп". Фірма заснована у грудні 2010 року Володимиром Куліковим (0,01%) та ПАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен" (99,99%). Останнє через ПАТ "Мако Холдінг" належить Олександру Януковичу.

За даними SMIDA, з квітня 2012 по березень 2015 Куліков займав посаду генерального директора ПАТ "Кепітел Білдінг Корпорейшен". До цього працював заступником директора МПП "Авто-профі", власником якого є один із топ-менеджерів Януковича-молодшого Едуард Слинько.

Саме зі Слиньком у 1997 році Куліков заснував ТОВ "Автолайн", що спеціалізується на оптовій торгівлі автотранспортними деталями. З 2011 року Куліков контролює фірму одноосібно.

Нагадаємо, Юлія Кулікова призначена заступником начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції ГПУ у вересні 2015 року. Раніше очолювала управління захисту прав і свобод громадян та інтересів прокуратури Донецької області, була начальником Головного управління юстиції в Донецькій області. В органах прокуратури працює з 1998 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-