В Інтерполі поснили, чому Росія не віддає Януковича

В Інтерполі поснили, чому Росія не віддає Януковича

Укрінформ
Україні досі не видали екс-президента Віктора Януковича та інших колишніх українських високопосадовців через наявність "високих інтересів Росії".

На цьому наголосив голова апарату НЦБ Інтерполу в Україні Василь Неволя, розповідаючи про вплив російсько-українського конфлікту на міжнародний розшук злочинців, повідомляє прес-служба МВС.

Певних результатів у співпраці з північним сусідом все ж вдалося досягти, зазначив Неволя. Але це стосується суто кримінальних правопорушень, які не можуть вплинути на глобальну стратегію Російської Федерації.

"Якщо, наприклад, хтось заарештований за скоєння вбивства на території України і перебуває в Пермі, то є високі шанси, що він буде заарештований і виданий Україні", – наголосив глава апарату НЦБ Інтерполу.

Однак, додав він, в ситуаціях, де фігурують високі інтереси Росії, це не спрацьовує. Саме тому до цих пір Україні не виданий президент-втікач Віктор Янукович.

Неволя додав, що національне бюро РФ періодично надсилає запити щодо ситуацій, які виникають на території окупованого Криму. "Ці провокації залишаємо без відповіді, без реагування, оскільки у нас є законодавство про статус Криму і що це окупована територія", – сказав він.

Масив даних за цими запитами накопичується та аналізується для подальшого висунення звинувачень російській стороні, розповів голова апарату НЦБ Інтерполу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-